آشنایی با الگوریتم های گوگل
قبل از اینکه انواع الگوریتم های گوگل را توضیح دهیم بهتر است بدانید که الگوریتم های گوگل چیست؟ و این الگوریتم ها چه اهدافی دارند؟
موتور جست وجوی گوگل برای بررسی محتوای سایت و همچنین برای رتبه بندی سایت، معیارها و الگوریتم های مختلفی دارد.شناسایی این الگوریتم ها، کلید اصلی پیروزی در سئو است.
هر یک از این الگوریتم ها اهداف مختلفی دارند ولی در نهایت مقصود همه آنها، انتخاب بهترین سایتها برای نمایش در صفحات جست وجو است.گوگل برای نام گذاری این الگوریتم ها از نام حیوانات استفاده کرده است به همین دلیل الگوریتم های گوگل به باغ وحش مجازی معروف هستند.
در صورت رعایت نکردن و سرپیچی از این الگوریتم ها گوگل سایت مارا جریمه میکند که به آن، گوگل پنالتی (Google penalty) می گویند.
وقتی سایتی از یکی از الگوریتم های گوگل سرپیچی کند، مثلا از محتوای کپی استفاده کند یا فعالیت غیر قانونی انجام دهد (توضیح بیشتر در ادامه) توسط گوگل پنالتی می شود.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اگر سایتی پنالتی شود چه می شود؟
اگر سایتی توسط گوگل پنالتی شود، آن سایت در نتایج جست وجو نمایش داده نمیشود و یا به طور مثال از صفحه اول جست وجو به صفحه دهم میرود که طبیعتا این اتفاق باعث دیده نشدن و درنتیجه باعث مشکل می شود. برای جلوگیری از پنالتی شدن توسط گوگل، باید با همه ی الگوریتم های گوگل آشنا باشید و طبق این الگوریتم ها محتوای خود را بارگذاری کنید.
اکنون که متوجه شدید الگوریتم های گوگل به چه معناست میخواهیم با لیست کامل الگوریتم های موتور جست وجو آشنا شویم.
لیست کامل الگوریتم های گوگل
الگوریتم پاندا
در سال 2011 به دلیل نارضایتی کاربران از نتایج جست وجو که اکثرا کوتاه و تکراری بودند الگوریتم پاندا با هدف مقابله با افزایش محتوای بی کیفیت وبسایت ها و کاهش کیفیت نتایج جست وجوی گوگل به وجود آمد.
این الگوریتم یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است که به منظور از بین بردن محتوای کوتاه و بی کیفیت و افزایش کیفیت محتوای وبسایت ها به وجود آمده است.
الگوریتم پاندا چیست؟
وظیفه اصلی این الگوریتم شناسایی محتوای کپی (تکراری) و مقابله با کپی کاری است.اما بر خلاف تصور بسیاری، این الگوریتم تنها بر محتوای کپی نظارت ندارد و ساختار پیچیده تری دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
معیار های الگوریتم پاندا
- کیفیت متنیکی از مهمترین معیارهای پاندا کیفیت بالای متن ها است.افزایش کیفیت یک متن میتواند هم به بهبود سئو سایت و هم به رضایت بیشتر کاربران منجرشود.
- ارزش افزوده محتوای خوب محتوایی است که اطلاعات کاربران را افزایش داده و برای آنها مفید باشد و سایتی میتواند موفق باشد که این اصل مهم را رعایت کند.
- محتوای تکراریاین معیار یکی از اصلی ترین اهداف پاندا است.اما منظور از محتوای تکراری فقط متن های کپی نیست بلکه بازنویسی هایی که بی دقت و بدون رعایت اصول بازنویسی انجام شود توسط پاندا شناسایی و درنتیجه باعث جریمه شدن سایت میشود.
- طراحی زیبا زیبایی سایت نه تنها برای کاربران بلکه برای گوگل نیز بسیار مهم است.در نتیجه وبسایت هایی که طراحی زیبا تر و جذاب تری داشته باشند بیشتر مورد توجه قرار میگیرند.
- نکات نگارشیرعایت نکات نگارشی نکته ای بسیار مهم است که عدم رعایت آن نارضایتی کاربران و در نتیجه کاهش بازخورد سایت را به همراه دارد.
- تبلیغاتوبسایت هایی که تبلیغات بسیار زیادی داشته باشند نیز توسط پاندا شناسایی و جریمه می شوند چرا که افزایش تبلیغات باعث کاهش بازخورد و رضایت کاربران می شود.
- تعداد کلماتمعیار بعدی پاندا، تعداد کلمات محتوای وبسایت است.در نتیجه متنی که در سایت قرار میگیرد نباید بسیار کوتاه یا حتی بسیار طولانی باشد.
الگوریتم پنگوئن
چرا الگوریتم پنگوئن به وجود آمد؟ در گذشته روش های قدیمی و نامناسب برای سئو انجام میگرفت؛اما اکنون این روش ها از نظر گوگل جذابیتی ندارند و باعث نارضایتی کاربران میشوند.
درسال 2012 الگوریتم جدید گوگل یعنی پنگوئن معرفی شد.
بسیاری، الگوریتم پنگوئن را جریمه پنگوئن می دانند در حالیکه پنگوئن، قسمتی از هسته های اصلی الگوریتم های گوگل است.
هدف این الگوریتم، شناسایی فعالیت های غیرقانونی در سئو است.پنگوئن به مقابله با وبسایت هایی که با لینک سازی اسپم یا استفاده از تکنیک های کلاه سیاه در لینک سازی و یا با خرید بک لینک قصد دارند رتبه بالایی کسب کنند، می پردازد.
وظیفه اصلی الگوریتم پنگوئن چیست؟
الگوریتم پنگوئن وظیفه دارد رتبه سایت هایی که لینک طبیعی دریافت کردند را بهبود ببخشد و در مقابل، سایت هایی که لینک غیرطبیعی و ساختگی دریافت کردند را جریمه کند.
پس وظیفه اصلی پنگوئن، جلوگیری از لینک سازی اسپم و مقابله با تکرار زیاد و افراطی کلمات کلیدی است.
الگوریتم پنگوئن چه سایت هایی را جریمه می کند؟
باید بدانید سایت هایی که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شوند،هیچ اطلاع رسانی مبنی بر جریمه شدن توسط گوگل به آنها نمی شود.
سایت هایی که از هر یک از روش های زیر استفاده کنند توسط پنگوئن جریمه می شوند:
- خرید بک لینک *شاید بپرسید که بک لینک چیست؟ بک لینک، لینکی است که از سایتی به سایت دیگر داده می شود.
- استفاده از نرم افزارهای ایجاد بک لینک اتوماتیک
- تبادل لینک
- استفاده از سایت های اشتراک لینک
- قراردادن لینک در ابزارهای مشترک سایت ها
- استفاده اشتباه و بیش از حد از پست مهمان
- قراردادن لینک در فوتر دیگر سایت ها
- کانت گذاری بی ارزش در سایت ها به همراه لینک سایت
الگوریتم گورخر
این الگوریتم، الگوریتمی است که تمرکز آن بر روی رتبه بندی فروشگاه ها و کسب و کارهای اینترنتی است.
در سال 2013 یکی دیگر از پرکاربردترین الگوریتم های گوگل یعنی الگوریتم گورخر با هدف نظارت بیشتر و دقیق تر بر سایت های فروشگاهی و تجاری معرفی شد.
دلیل نامگذاری الگوریتم گورخر
بدن راه راه و سیاه و سفید گورخر، به این حیوان کمک می کند تا حشرات موذی را از خود دور کند؛ اصول کار این الگوریتم هم دقیقا به همین صورت است یعنی بر اساس همین ویژگی بدن گورخر عمل میکند و طبق قواعدی که دارد، سایت های فروشگاهی که برای کاربران مفید نیستند را دور کرده و حدف می کند.
وظیفه اصلی الگوریتم گورخر چیست؟
همانطور که اشاره شد، گورخر برای نظارت بیشتر بر سایت های فروشگاهی معرفی شد؛ پس وظیفه اصلی الگوریتم گورخر، مقابله با سایت های فروشگاهی نامعتبر و جریمه کردن آنها است.
اما گورخر وظایف دیگری هم دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
- جلوگیری از هک اطلاعات کاربران
- حذف سایت های فروشگاهی جعلی و سایت هایی که کاربران را فریب می دهند.
- حذف سایت هایی که کیفیت و خدمات نامناسبی ارائه می دهند.
- حذف سایت های غیرمعتبر و غیرقانونی و و خرده فروش های ضعیف
چه کنیم که سایت فروشگاهی ما توسط الگوریتم گورخر جریمه نشود؟
- برای فروش محصولات خود حتما از درگاه امن و مطمئن استفاده کنید
- مشکلات فنی سایت خود را شناسایی و آنهارا رفع کنید
- برای ارائه محصولات خود محتوای مناسب تهیه کنید
- به نظرات مشتریان اهمیت دهید چرا که مهمترین راز موفقیت جلب رضایت مشتری است
- پشتیبانی مطمئن داشته باشید
- از ارسال محصولات خود و دریافت آن توسط مشتری مطمئن شوید
- نماد اعتماد الکترونیکی تهیه کنید
الگوریتم سندباکس
قبل از اینکه توضیحات این الگوریتم را شروع کنیم، خوب است بدانید که گوگل،وجود این الگوریتم را تایید و یا تکذیب نکرده است؛ اما پیشرفت بسیار کند وبسایت های تازه تاسیس، وجود این الگوریتم را ثابت می کند.
برای اینکه با مفهوم این الگوریتم بیشتر آشنا شوید بهتر است ابتدا معنی سندباکس را بدانید:
سندباکس به چه معناست؟
معمولا والدین وقتی کودک خود را در ساحل رها می کنند تا با شن ها بازی کند نگران کودک خود هستند که وارد دریا نشود و موجهای دریا به او برخورد نکند به همین دلیل او را در یک سندباکس یا جعبه شنی قرار می دهند تا ضمن اینکه امنیتش را حفظ می کنند،کودکشان بتواند لذت تجربه بازی با شن ها و ساحل دریا را بچشد.
گوگل هم دقیقا از همین ترفند، برای سایت هایی که تازه تاسیس شده اند استفاده می کند.
یعنی برای وبسایت هایی که تازه تاسیس شده اند سندباکسی به وجود آورده که بتواند این وبسایت هارا امتحان کند که برای فضای واقعی و رقابت سخت سئو آنهارا آماده کند.
هدف گوگل ازالگوریتم سندباکس، انتخاب بهترین وبسایت ها از بین وبسایت هایی است که تازه راه اندازی شده اند؛ تا به کاربران خود نمایش دهد.
چرا الگوریتم سندباکس به وجود آمد؟
دلیل به وجود آمدن الگوریتم سندباکس، وبسایت هایی بودند که در گذشته از ابتدای تاسیس از تکنیک های کلاه سیاه برای لینک سازی و سئو خود استفاده می کردند.
این سایت ها باعث شدند که گوگل به سایت های تازه تاسیس اعتماد نکند و قبل از ورود به موتور جست وجو، آنها را محک بزند.رهایی از سندباکس امکان دارد زمانبر باشد پس لازمه خروج از سندباکس، صبور بودن است البته در هنگام حضور در سندباکس هم جایگاه وبسایت شما قابل تغییر است اما کند تر از همیشه صورت می گیرد.
آیا سندباکس برای همه وبسایت ها فعال می شود؟
برای پیج های نوپا سه حالت وجود دارد:
- 1در سندباکس قرار نمی گیرند
- 2در یک پروسه کند در سندباکس قرار می گیرند
- 3به طور کاملا محسوس در سندباکس قرار می گیرند
سندباکس جریمه و یا محدودیت نیست؛ بلکه پروسه ای است که گوگل درباره ارزش وبسایت شما تصمیم گیری می کند.
الگوریتم رقص گوگل
الگوریتم گوگل دنس یا رقص گوگل یکی دیگر از الگوریتم های مهم گوگل است.
افزایش ناگهانی رتبه سایت شما در صحات جست وجو یکی از اتفاق های عجیب و خوشایند در رتبه بندی نتایج گوگل است که هدف آن بررسی میزان رضایت کاربران از وبسایت شما است.
الگوریتم گوگل دنس چیست؟
گوگل برای اینکه رقابت سئو همه ی وبسایت ها به صورت عادلانه باشد، به تمامی وبسایت هایی که رتبه های پایین تری دارند هم گاهی فرصتی می دهد که بتوانند شایستگی خود را ثابت کنند و عملکردشان را در رتبه های بالا به نمایش بگذارند.زمانی این اتفاق برای ما می افتد که جایگاه محتوای ما در گوگل ثابت شده و منتظر شانسی هستیم که بتوانیم محتوای خودرا در صفحه اول نمایش دهیم، آن موقع است که گوگل به کمک ما می آید.
چرا به آن الگوریتم رقص گوگل می گویند؟
از آنجایی که گوگل جایگاه وبسایت هارا روی کلمات کلیدی مدنظر را مدام بالا و پایین می کند و تغییر می دهد و دقیقا مانند کسی است که در حال رقصیدن است،به آن گوگل دنس یا رقص گوگل می گویند.
پس فراموش نکنید که پیش از شرکت در آزمون رقص گوگل تمرین کنید.
معیار های الگوریتم رقص گوگل
دقیقا مانند بقیه ی الگوریتم های گوگل معیار و هدف نهایی این الگوریتم رضایت کاربران است.
چه عواملی بر رضایت کاربران موثر است؟
یک سری از عوامل برای جلب رضایت کاربران قبل از زمانی است که سایت ما به نمایش درآید مانند: نمایش صحیح وبسایت در گوشی موبایل ، سرعت باز شدن صفحه وبسایت و…
و عوامل دیگری هم بعد از ورود به وبسایت ما باعث رضایت کاربران می شود مانند: مدت زمانی که کاربران در وبسایت ما وقت می گذارند، تعداد کلیک ها، اشتراک گذاری محتوای سایت و ثبت نظر.
الگوریتم کبوتر
همانطور که اطلاع دارید، کار موتور جست وجوی گوگل با محتوا است؛ محتواهایی مانند متن، عکس، فیلم، صدا و البته موقعیت مکانی یا لوکیشن!
گوگل برای اینکه محتواهایی که مربوط به لوکیشن هستند به درستی کار کنند، الگوریتم کبوتر را در سال 2014 معرفی کرد.
حتما برای شما هم پیش آمده که دنبال نزدیک ترین رستوران و یا حتی در مواقع نیاز نزدیک ترین تعمیرگاه، بیمارستان و… بگردید و بعد از سرچ در گوگل توانسته باشید نزدیک ترین مرکزی که میخواهید را پیدا کنید؛ این اتفاق توسط الگوریتم کبوتر گوگل پدید می آید.
دلیل نامگذاری الگوریتم کبوتر
کبوتر برای تشخیص موقعیت مکانی به جزییات توجه و دقت زیادی می کند؛ به همین دلیل گوگل با توجه به این ویژگی کبوتر این الگوریتم را ارائه کرد.
وظیفه الگوریتم کبوتر چیست؟
الگوریتم کبوتر، الگوریتمی است که گوگل معرفی کرده است و وظیفه آن بررسی عباراتی است که کاربران جست وجو کرده اند سپس آن جست وجوهارا به نزدیک ترین کسب و کارهای محلی هدایت می کند.
الگوریتم کبوتر چیست؟
برای اینکه با مفهوم کبوتر آشنا شوید بهتر است ابتدا موارد زیر را بشناسید:
جست وجوگر محلی و سئوی محلی
جست وجوگر محلی کیست؟
جست وجوگر محلی، کسی است که عباراتی را جست وجو می کنند که دارای یک موقعیت مکانی یا لوکیشن هستند و یا همانطور که اشاره شد، عنوان یک کسب و کار را جستجو می کند تا نزدیک ترین پیشنهاد در موقعیت کاربر نمایش داده شود؛ یعنی اگر عبارت رستوران فست فود را جستجو کنید، گوگل به شما نزدیک ترین رستوران فست فود را نمایش می دهد.
سئوی محلی چیست؟
سئوی محلی یا لوکال سئو(local seo)، فرصتی است برای جذب مشتریانی که از لحاظ موقعیت مکانی نزدیک به شما هستند و معرفی کسب و کار شما به آنها و اطلاعات دقیق مکانی و شماره تماس شما.
اهمیت الگوریتم کبوتر وقتی مشخص می شود که حتی اگر رتبه وبسایت شما در کلمه کلیدی شما مثلا 7 باشد، با دستورات الگوریتم کبوتر، این رتبه می تواند بالاتر باشد.
چه پارامترهایی برای الگوریتم کبوتر اهمیت دارد؟
پارامترهایی مانند: فاصله کاربر، ساعت کاری، دسترسی مناسب و اطلاعات دقیق از مواردی هستند که از نظر الگوریتم کبوتر اهمیت زیادی دارند.
چکار کنیم که مورد توجه الگوریتم کبوتر قرار بگیریم؟
لازمه اینکه الگوریتم کبوتر به سایت شما توجه کند و سایت شمارا به کاربران نمایش دهد، انجام موارد زیر است:
- درج نام و اطلاعات تماس در همه ی صفحه های وبسایت
- ثبت وبسایت در نقشه گوگل یا گوگل مپ (google map)
- پرسش و پاسخ کاربران در بخش review گوگل
الگوریتم دزد دریایی
این الگوریتم در سال 2012 با هدف مقابله با وبسایت هایی که با سرقت محتوا ازجمله متن، تصویر، صدا و استفاده از نرم افزار های کرک شده یا به زبان دیگر برای مقابله با وبسایت هایی که قوانین کپی رایت را رعایت نمی کنند، معرفی شد.
دلیل نامگذاری الگوریتم دزد دریایی
در دریاهای پهناور، کشتی های زیادی در حال رفت و آمد هستند و هر کدام هدف مشخصی دارند و سعی می کنند محصولات و بار خود را به بهترین شکل جا به جا کنند؛ اما این وسط کشتی های دزدان دریایی هم هستند که بدون اینکه خودشان محصول یا بار را به دست بیاورند یا تولید کنند، با سرقت از دیگر کشتی ها از محصولات آنها استفاده می کنند.
گوگل هم با توجه به اینکه وبسایت هایی هستند که خودشان محتوا تولید نمی کنند و از محتوای دیگران استفاده می کنند، و با توجه به شباهت آنها به دزدان دریایی، این الگوریتم را الگوریتم دزد دریایی نامید.
وظیفه اصلی الگوریتم دزد دریایی چیست؟
همانطور که اشاره شد هدف اصلی این الگوریتم، شناسایی محتوای کپی و دزدی و مقابله با آنها است.
گوگل برای اینکه کاربران راحت تر بتوانند وبسایت هایی که قوانین کپی رایت را رعایت نمی کنند گزارش کنند، سیستم DMCA را معرفی کرد.
سیستم DMCA چیست؟
قانون حق چاپ هزاره دیجیتال یا DMCA در سال 2012 با هدف حمایت از قانون کپی رایت در وب معرفی شد.
با استفاده از این سرویس کاربران می توانند وبسایت های ناقض قانون کپی رایت را به گوگل گزارش کنند تا گوگل با مقابله با آنها بپردازد.
الگوریتم ماه عسل گوگل
الگوریتم ماه عسل در سال 2004 معرفی شد.طبق این الگوریتم، وبسایت هایی که محتوای جدیدی را منتشر کرده اند را چند روز در صفحه اول نتایج جستجو قرار می دهد.
اما این دوره چند روزه است و پس از آن سایت دوباره به جایگاه قبلی و اصلی خود برمیگردد.
گوگل، این الگوریتم را نیز مانند الگوریتم سندباکس تایید و یا تکذیب نکرده است.
الگوریتم ماه عسل به وب سایت هایی که سئو شده باشند و محتوای جدیدی را بارگذاری کرده باشند، این امکان را می دهد که کلمه کلیدی مناسب محتوای خود را پیدا کنند به صورتی که اگر وبسایت شما به عنوان وبسایت جدید معرفی شود یعنی کلمه کلیدی در آن به درستی استفاده شده و اگر این اتفاق نیوفتد یعنی باید کلمه کلیدی خود را تغییر دهید.
فواید الگوریتم ماه عسل
الگوریتم ماه عسل یک دوره چند روزه و مفیدی است که نیازی به تلاش زیاد از سوی شما برای دیده شدن و رتبه بالا گرفتن ندارد.
بعد ازبه پایان رسیدن این دوره، وبسایت شما وارد الگوریتم سندباکس یا جعبه شنی می شود.
گفتنی است که پس از پایان دوره الگوریتم ماه عسل، شما باز هم امکان برگشتن به این الگوریتم را دارید.
الگوریتم مرغ مگس خوار
در گذشته وقتی عبارت و یا سوالی را در گوگل سرچ می کردیم با نتایجی نامرتبط و یا صفحات اسپم و تبلیغات زیاد مواجه می شدیم که آزاردهنده بود.این الگوریتم، گوگل را از یک موتور جست وجو به یک موتور پاسخگو تبدیل کرد.
سپس در سال 2013 گوگل الگوریتمی را با هدف درک معنی و مفهوم ( به جای کلمات کلیدی) عبارت جست وجو شده توسط کاربر ارائه کرد با نام الگوریتم مرغ مگس خوار..!
این الگوریتم، گوگل را از یک موتور جست وجو به یک موتور پاسخگو تبدیل کرد.
دلیل نامگذاری الگوریتم مرغ مگس خوار
از آنجایی که پرنده مرغ مگس خوار، از سرعت و دقت بالایی برخوردار است، گوگل این الگوریتم را مرغ مگس خوار نامید چراکه الگوریتم مرغ مگس خوار کلمات و عبارات جست وجو شده توسط کاربران را با سرعت و دقت بالایی بررسی می کند و نزدیک ترین نتایج را به عبارت سرچ شده نمایش می دهد.
هدف اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار
این الگوریتم نیز هدفی مشابه بقیه الگوریتم های گوگل دارد و آن چیزی نیست جز جلب رضایت کاربران.
الگوریتم رنک برین
الگوریتم بعدی گوگل، الگوریتم پیچیده ی رنک برین است که پایه و اساس آن هوش مصنوعی است.
این الگوریتم برای نمایش نتایج عبارت جست وجو شده توسط کاربر، به جای کلمه کلیدی از مفهوم کلیدی استفاده می کند که برای رسیدن به نتیجه دلخواه کاربران بسیار مفید است.
الگوریتم رنک برین چیست؟
الگوریتم رنک برین به نوعی تکمیل کننده الگوریتم مرغ مگس خوار است و هدفش این است که رتبه بندی وبسایت هارا با مفهوم کلیدی ( به جای کلمه کلیدی) انجام دهد؛ که در نتیجه به بهبود نتایج جست وجو با بررسی رفتار کاربران می انجامد.
الگوریتم رنک برین به چه چیزهایی توجه می کند؟
- شناسایی مفهوم کلیدی کاربران با توجه به عبارتی که جست وجو کرده اند
- آنالیز رفتار کاربران بعد از به نمایش درآمدن نتایج جست وجو
در کل برای الگوریتم رنک برین (مانند سایر الگوریتم های گوگل) رضایت کاربران نقش بسیار مهمی در نمایش نتایج دارد.درنتیجه عواملی که سبب جلب رضایت کاربران شود مورد توجه الگوریتم رنک برین و در پی آن به بالا رفتن رتبه وبسایت شما می انجامد.
عواملی مانند مفهوم گرایی در محتوای وبسایت شما، بررسی رفتار و فعالیت های کاربران روی وبسایت شما، رعایت استانداردهای نگارشی و…
برای درک بیشتر از الگوریتم رنک برین کافی است که به صفحه اول گوگل دقت کنید.
عباراتی مانند: ?….people also ask , people also search, did you mean
این عبارات به گوگل کمک می کنند که منظور کاربران و مفهوم عبارت جست وجو شده ی آنها را بهتر بفهمد و به کاربران نتیجه ای را نمایش دهد که میخواهند ببینند.
الگوریتم گوگل برت
در سال 2018 یکی از باهوش ترین و کاربردی ترین الگوریتم های گوگل با نام گوگل برت (google bert) معرفی شد.
الگوریتم گوگل برت چیست؟
قبل از ارائه گوگل برت توسط گوگل، این موتور جست وجو تنها قادر به نمایش نتایج عباراتی بود که از قواعد صحیحی برخوردار بودند و به نوعی منظور مخاطب را سخت متوجه می شد؛ اما هوش مصنوعی گوگل برت کمک کرد تا کاربران با راحتی بیشتری جست وجو کرده و به خواسته خود برسند.برای مثال قبلا وقتی بدون رعایت قواعد زبان و یا ناقص، عبارت مدنظر خود را جست وجو می کردیم نتایجی که می خواستیم، نمایش داده نمی شد ولی امروزه حتی با جست وجوی جملات ناقص هم می توانید به خواسته خود برسید که این موضوع اهمیت گوگل برت را نشان می دهد.
الگوریتم رنک برین و گوگل برت چه تفاوت هایی دارند؟
به دلیل شباهتی که این دو الگوریتم به هم دارند، بسیاری، در تشخیص این دو الگوریتم به اشتباه می افتند؛ در حالی که الگوریتم های rank brain و google bert به نوعی مکمل هم هستند و در کنار هم سعی میکنند تا رضایت کاربران را به حداکثر برسانند.
البته ذکر این موضوع مهم است که الگوریتم گوگل برت فعلا، فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی می کند و خبری از پشتیبانی از زبان فارسی و یا دیگر زبان ها نیست….
الگوریتم Freshness
می رسیم به الگوریتم Freshness یا تازگی (محتوا)؛ همانطور که از اسم این الگوریتم مشخص است، هدف اصلی این الگوریتم نمایش جدید ترین نتایج و مطالب است موضوعی که نه تنها برای کاربران بلکه برای گوگل بسیار مهم است.
طبیعتا وقتی شما عباراتی مانند قیمت روز گوشی موبایل یا اخبار روز و یا نتایج بازی های فوتبال اروپا را سرچ می کنید انتظار دارید که اخبار دست اول و به روزی به شما نمایش داده شود نه چند ماه و یا حتی چند سال پیش….!!!!
به همین دلیل گوگل، الگوریتم Freshness را با هدف نمایش محتوای دسته اول و تازه در نتایج بالاترمعرفی کرد.
البته نمایش نتایج به روز با بررسی رفتار کاربران در وبسایت ها می انجامد نه اینکه هر وبسایتی که محتوای جدید تر قرار بدهد حتما از محتوای قدیمی بیشتر مورد توجه گوگل قرار میگیرد؛ رفتار هایی مانند مدت زمان حضور کاربر در وبسایت، نرخ کلیک، اشتراک گذاری و…
الگوریتم کافئین
الگوریتم کافئین در سال 2009 معرفی شد تا وظیفه ی نمایش نتایج جست وجو (که قبلا به وسیله ی سیستم index انجام می شد) را بر عهده بگیرد.
قبل از ارائه این الگوریتم توسط گوگل، در نمایش نتایج صفحات جست وجو بی نظمی وجود داشت و از ساختار مشخصی تشکیل نشده بود اما کافئین کاری کرد که کاربر به خواسته اش برسد و موجب جلب رضایتش شود.
الگوریتم کافئین چیست؟
الگوریتم کافئین با حداکثر سرعت و در حداقل زمان، وبسایت هارا index می کند و به صورت لایو به بررسی و جست وجوی صفحات وب می پردازد.
وقتی که مدیران سایت ها محتوای وبسایت خود را آپگرید و بروزرسانی می کنند، الگوریتم کافئین توسط گوگل از آن با خبر می شود و از آنجایی که سرعت بسیار بالایی دارد، می تواند اطلاعات زیادی را (مثلا 100 ترابایت) ذخیره کند و به به روزرسانی محتوایی وب سایت ها کمک کند و این اجازه را می دهد که محتوای جدید را به صورت زنده به نمایش بگذارد.
وظیفه اصلی الگوریتم کافئین چیست؟
همانطور که توضیح داده شد هدف و وظیفه اصلی الگوریتم کافئین، حمایت از محتوای وبسایت ها است که در نهایت به جلب رضایت کاربران منجر می شود. این الگوریتم در اصل یک آپدیت برای سیستم index به شمار می رود.الگوریتم کافئین به طور مستقیم بر رتبه بندی سایت ها تاثیر ندارد اما در سئوی سایت ها می تواند تاثیرگذار و مفید باشد.
الگوریتم فرد
الگوریتم فرد یکی دیگر از الگوریتم هایی است که در سال 2017 با هدف مبارزه با سایت های متخلف طراحی شد.
الگوریتم فرد چه سایت هایی را جریمه می کند؟
الگوریتم فرد حساسیت بالایی برروی سایت هایی که بک لینک خریداری می کنند یا محتوای بی کیفیتی به دلیل حجم بالای تبلیغات دارند، دارد.
برخی از سایت ها هستند که محتوای کمی تولید کرده اند و کمتر از حد مجاز هستند و با تبلیغات بسیار زیاد قصد درآمدزایی دارند؛ الگوریتم فرد ارائه شد تا با این سایت ها مقابله کند.
چه کنیم که الگوریتم فرد مارا جریمه نکند؟
- سعی کنید از تبلیغات زیاد و بی محتوا استفاده نکنید وبسایت خود را با لینک های زیاد پر نکنید
- محتوای با ارزش و مفید تولید کنید
الگوریتم Mobile First Index
با همه گیر شدن گوشی های موبایل هوشمند، گوگل نیاز خود دید که الگوریتم جدیدی را با نام Mobile First Index معرفی کند.
الگوریتم Mobile First Index چیست؟
این الگوریتم، به دلیل تغییر رفتار کاربران در استفاده از موبایل به جای استفاده از کامپیوتر و لپ تاپ طراحی شد تا کاربرانی که با گوشی موبایل جست وجو می کنند، با وبسایت هایی مواجه شوند که برای نمایش نتایج در گوشی موبایل بهینه شده بودند.
در ابتدا برای گوگل، کاربرانی که با دسکتاپ جست وجو می کردند اولویت داشت؛ اما از سال 2018 با معرفی این الگوریتم، کاربران موبایل در اولویت ارزشگذاری قرار گرفتند.
ولی اینطور نیست که وبسایت نسخه دسکتاپ اهمیتی نداشته باشد؛ ولی داشتن یک نسخه موبایلی قدرتمند یک امتیاز مثبت برای رقابت رتبه بندی در گوگل به شمار می رود.
الگوریتم فلوریدا
الگوریتم فلوریدا نیز الگوریتمی است که وبسایت های متخلف را جریمه می کند ولی درباره اینکه بر چه نوع خطایی حساس است و نظارت دارد، اختلاف نظر وجود دارد.
برخی بر این باورند که این الگوریتم بر محتوای کپی و تکراری نظارت دارد و وبسایت هایی را جریمه می کند که قوانین کپی رایت را رعایت نمی کنند و در کنار الگوریتم پاندا قرار می گیرد اما برخی دیگر معتقدند که الگوریتم فلوریدا سایت های دارای بک لینک غیرطبیعی و اسپم را جریمه می کند.به طور کلی نظر دسته اول (قانون کپی رایت) معتبر تر است.
دلیل نام گذاری الگوریتم فلوریدا
ایالت فلوریدا در ایالات متحده آمریکا، طوفان های معروف و قدرتمندی دارد؛ الگوریتم فلوریدا نیز با آپدیت هسته ی گوگل طوفانی نیز به پا کرد و به سرعت و با قدرت عمل کرد.
در کل تاییدیه الگوریتم فلوریدا برای رتبه بندی یک وبسایت بسیار حائز اهمیت است.
الگوریتم E-A-T
الگوریتم E-A-T، الگوریتمی شعار گونه است که مخفف سه کلمه زیر است:
Expertise Authoritativeness Trustworthiness
- Expertise به معنی مهارت
- Authoritativeness به معنی توانایی
- Trustworthiness به معنی قابل اعتماد
مهارت (یعنی در محتوایی که منتشر کرده اید تخصص داشته باشید)،
توانایی (یعنی بر محتوا و جملاتی که ارائه می کنید مسلط باشید)
و قابل اعتماد بودن ( یعنی بتوان به مطالب شما استناد کرد و محتوای اشتباه و غیر قایل اعتماد منتشر نکنید) ویژگی هایی است که وبسایت شما باید داشته باشد.
الگوریتم E-A-T چیست؟
الگوریتم E-A-T، الگوریتمی است که پس از عرضه بازار را سئو را متحول کرد.
E-A-T مربوط به سایت هایی است که محتوایی درباره سلامتی، امنیت، خوشبختی و ثروت است و کمک می کند که این سایت های مفید مانند گذشته دچار افت رتبه شدید نشوند.
بدون دیدگاه