آموزش صفر تا صد سئو به صورت رایگان

 

آیا با واژه ى سئو آشنا هستید؟

سئو مخفف چه عبارتى است؟

الگوریتم هاى گوگل چه کاربرد هايى دارند؟

تفاوت سئوى داخلى و خارجى چیست ؟

سئوى تکنیکال چیست ؟

سئوى کلاه سفید و کلاه سیاه چه تفاوتى دارند؟

اهمیت سرچ کنسول تا چه حدى است؟

همه و همه ى این سؤالات در مقاله ى آموزشى “آموزش صفر تا صد سئو به صورت رایگان” ما پاسخ داده میشود. مطمئنا اگر تا انتها مقاله ى ما را مطالعه کنید، از وقتی که به این مقاله اختصاص داده اید، پشیمان نخواهید شد. پس تا پایان همراه ما باشید.

برای دریافت مشاوره رایگان هم می توانید بر روی “مشاوره رایگان سئو” کلیک کنید.

معناى لغوى سئو

واژه ى “seo” به خودى خود بار معنائى ندارد ولى هر کدام از حروف آن مخفف یک واژه ى انگليسى میباشد. حرفS  مخفف واژه ى   “Search”به معناى “جستجو کردن” حرفE مخفف واژه ى Engine”” به معناى “موتور” و واژه ىOptimization”  به معناى بهینه سازی میباشد. بنابراین “Seo” مخفف عبارت “بهینه سازى موتور جستجوگر” میباشد.

بهینه سازی به چه دردى میخورد؟

رسیدن به بهترین نتیجه در کمترین زمان و با کمترین هزینه، تعریف کاملى است که از “بهینه سازى” میتوان نمود. حال بهینه سازى موتور جستجو گر موجب میشود محتواى یک سایت در کمترین زمان، در صدر جستجوها از میان میلیون ها جستجو قرار گیرد.

اصلا سئو چه اهمیتی دارد؟

براى اینکه به اهمیت سئو پى ببرید، کافیست به این مثال توجه کنید:

بسیارى از فروشگاه ها، مراکز خرید و غیره وجود دارند که على رغم وسعت بالاى فروشگاه، دکور زیبا و پرسنل زیاد، افراد زیادى براى خرید به فروشگاه هاى آنها نمیروند.

این مثال در مورد سایت هاى اینترنتى نیز صدق میکند. خیلى از سایت ها با وجود طراحى خوب و محتواى جذاب هم نمیتوانند در رده هاى بالاى سرچ در گوگل قرار بگیرند. اینجاست که مفهوم سئو نمود پیدا میکند.

سئو، فرمول هاى گوگل، براى رتبه گرفتن در جستجوها را به ما لو میدهد.

ابتدا به معرفى الگوریتم هاى گوگل میپردازیم.

گوگل براى رتبه دادن به سایت ها، مجازات و تشویق آنها، اقدام به تأسیس یک باغ وحش مجازى کرده و به هر کدام از حیوانات وظیفه ى خاصى را محول نموده است. در ادامه ى مقاله به بررسى نقش هر کدام از این حیوانات مجازى میپردازیم.

 

الگوریتم پاندا

الگوریتم پاندا در سال ۲۰۱۱ میلادی معرفى شد. هدف از ایجاد این الگوریتم، شناسایى و حذف وب سایت هايى بود که محتواى کپى یا بى ارزش ارائه میدهند. با افزایش تعداد وب سایت ها، مقوله ى سرقت ادبى گسترش یافت و اکثر وب سایت ها براى محتواى خود زحمتی نمى کشیدند و به راحتى مطالب دیگر وب سایت ها را کپى میکردند. کار به جایی رسید که گوگل دیگر این موضوع را برنمی‌تابید و چاره اى اندیشید تا از ارائه ى محتواهاى کپى و بى ارزش جلوگیرى کند.

پس اگه میخواى خرس پاندا شما رو اذیت نکنه، دنبال محتواى کپى واسه وب سایتتون نباشید. مرسى‌ .

 

الگوریتم پنگوئن

از وقتى گوگل اعلام کرد که نرخ بک لینک در رتبه بندى وب سایت ها تأثیر دارد، خیلى از سایت ها شروع به ساختن و خریدن بک لینک هاى تقلبى نمودند. شاید براى شما عبارت بک لینک آشنا نباشد. اگر بخواهیم توضیح مختصرى در مورد  بک لینک بدهیم، شما را به یاد لینک هاى مختلفى که همه روزه در وب سایت هاى گوناگون درغالب لینک یا تصویر است مى اندازیم. در واقع وظیفه ى الگوریتم پنگوئن شناسایى بک لینک هاى وب سایت هاى ضعیف و یا بک لینک هاى تقلبى است.

اگه دنبال گرفتن‌ بک لینک به درد نخور هستى بدون که پنگوئن حالتو میگیره!

 

الگوریتم مرغ مگس خوار

“آیا منظورتان این عبارت است؟” این عبارت سؤالى براى همه آشنا به نظر میرسد. خیلى اتفاق افتاده که عبارت ناقص یا کلمه اى با غلط املایی در گوگل سرچ کرده اید و گوگل نتایج صحیح و بدون غلط را به شما تحویل داده است. وظیفه ى مرغ مگس خوار بهبود “کوئری” است. “ترجمه ى کدها” بهترین معنى براى کوئرى است. در واقع مرغ مگس خوار به کل عبارت توجه میکند، نه کلمات.

مرغ مگس خوار در تلاش است نتایج مرتبط با “مفهوم عبارت” را جستجو کند. تا قبل از پیدایش مرغ مگس خوار گوگل نتایجى را به شما تحویل میداد که صرفا وجود کلمات کلیدی در آن مهم بود ولى با پیدایش مرغ مگس خوار حتی با سرچ “مترادف” کلمات کلیدی هم میتوان به نتایج دلخواه خود رسید.

پس مرغ مگس خوار تو رو جریمه نمیکنه! تازه کمکتم میکنه تا راحت تر به نتیجه ى مورد نظرت برسى حتى با سرچ مترادف کلمات کلیدی!

 

الگوریتم ونیز، کبوتر و موش کور

این سه الگوریتم به جستجوهاى محلى مربوط میشوند و به نوعى مکمل یکدیگرند. بر اساس این الگوریتم ها موقعیت جغرافیایی یا IPسایت ها نیز در نتایج جستجوى گوگل لحاظ میشود.

ابتدا الگوریتم ونیز بر پایه ى موقعیت جغرافیایی سایت ها راه اندازى شد، سپس کبوتر به میدان آمد و گوگل را مجاب به ارائه نتایج نزدیک به موقعیت جغرافیایی کاربرانش نمود. مشکلى که وجود داشت وب سایت هاى گم نامى بودند که رتبه ى خوبى در گوگل نداشتند.

این بار نوبت به موش کور رسید تا با آمدنش حساب سرچ محلى را از بقیه جدا سازد و به کاربران گوگل این امکان را بدهد تا راحت تر بتوانند کسب و کار نزدیک به محلشان را پیدا کنند.

حواست باشه اطلاعاتى که توى سایتت ثبت کردى با اطلاعاتى که توى گوگل مپ ثبت کردى مغایرت نداشته باشه. چون موش کور سخت رتبه میده!

 

الگوریتم دزد دریایى

نقض کپى رایت با دزدى هیچ فرقى نمیکند. پس الگوریتم دزد دریایى هم براى جلوگیرى از نقض حق انحصارى محصولات ادبى و هنرى به وجود آمده است. اگر وب سایتی از مطالب کپى در محتواى خود استفاده کند قطعا از سمت دزد دریایى جریمه خواهد شد. نزول در رتبه بندى گوگل تنبیهى است که از سوى دزد دریایى گریبان گیر این وب سایت ها میشود.

 

الگوریتم تازگى محتوا

این الگوریتم زمانى معنا پیدا میکند که موضوعى داغ و پرطرفدار مانند جنگ نظامى،  نرخ ارز، رویداد ورزشی یا موضوع خاصى که در برهه اى از زمان باب میشود و زبانزد خاص و عام میگردد. گوگل به این نوع محتواهاى داغ و دسته اول امتیاز و رتبه میدهد. این گونه کاربران راحت تر میتوانند به بحث داغ روز دسترسى پیدا کنند.

 

الگوریتم طبى یا مدیک

تنها الگوریتم گوگل است که فعالیت آن به حوزه اى منحصر به فرد اختصاص میابد. همانطور که از نامش پیداست مربوط به علم پزشکى میشود و کاربران گوگل را از لحاظ اطلاعات پزشکى ساپورت میکند. اما چگونه؟

بارها براى شما اتفاق افتاده براى آگاهى از انواع بیماری و روش هاى درمانى آنها به گوگل متوسل شوید. از جایى که سلامت انسانها شوخى بردار نیست، گوگل وب سایت هايى را که مطالب پزشکى نادرست ارائه میدهند، مشمول امتیاز و رتبه ى بالا نمیکند. در واقع وظیفه ى این الگوریتم حفاظت کاربران از مطالب پزشکى نادرست میباشد.

خواهشا واسه رتبه گرفتن، طرف مطالب من درآوردی پزشکى نرو. چون هم با جون آدما بازى میکنى، هم گوگل به سایتت رتبه نمیده.

 

الگوریتم رقص گوگل

گوگل‌ براى رتبه دهى به سایت هاى جدید، اقدام به جابجا کردن آنها در رتبه بندى میکند تا رفتار کاربرانش را در قبال آنها آنالیز کند. مدت‌ زمانى که کاربران صرف پرسه زدن در این سایت ها میکنند، ىراى گوگل از اهمیت زیادى برخوردار است و گوگل به این موضوع پى میبرد که محتواى سایت به قدرى جذاب و منحصر به فرد بوده که افراد زمان زیادى را صرف ماندن در سایت کرده اند. پس سایت هايى که در رقص گوگل شانس قرار گرفتن در رتبه هاى بالا براى مدت محدود را به دست‌ آورده اند این شانس را خواهند داشت تا با منحصر به فرد بودن محواى خود پس از اتمام رقص گوگل همچنان در رتبه هاى بالا قرار بگیرند. همچنین نرخ کلیک سایت هاى تازه تأسیس براى گوگل اهمیت ویژه اى دارد. هر مقدار که سایت نرخ کلیک بیشترى داشته باشد از رتبه ى بهترى برخوردار میگردد.

پس اگه میخواى به تازگى سایتت رو راه اندازى کنى، برو دنبال محتوایی که جذاب و منحصر به فرد باشه تا کاربرا رو پاى محتوا میخکوب کنه.

 

الگوریتم موبایل گدون

از آنجایی که حدود ۶۰ درصد جستجوى هاى گوگل از طریق تلفن‌ هاى همراه صورت میپذیرد، گوگل براى سایت هايى که براى موبایل ها هم مناسب طراحى شده اند، امتیاز ویژه اى در نظر میگیرد. هدف این الگوریتم ارتباط و دسترسى  راحت تر کاربران گوگل از طریق موبایل میباشد.

جورى سایتت رو طراحى کن که به اندازه ى موبایل هم بخوره اینطوری گوگل ارزش بیشترى واسه سایتت قائل میشه.

 

اهداف این الگوریتم ها چیست؟

هدف اصلى الگوریتم هاى گوگل کمک به کاربران از طریق دسته بندى کردن موضوعات است. از جایى که روزانه میلیون ها موضوع متنوع در گوگل آپلود میشود و هر کاربر هم با توجه به سلیقه ى خود اقدام به جستجوى محتواى مورد نظر خود میکند، گوگل نیز موظف است با استفاده از این الگوریتم ها، کار را براى مخاطبانش راحت تر کند.

پس از اینکه گوگل از طریق عنکبوت هاى خود مطالب را دسته بندى کرد،  این بار نوبت به هنر نمایی سئو میرسد. از آنجایی که به ازای هر جستجو هزاران نتیجه وجود دارد، نظم و ترتیب و چینش نتایج جستجو بر عهده ى الگوریتم هاى گوگل قرار میگیرد. در واقع قلب سئو رتبه بندى سایت هايى هست که به موضوعى خاص اشاره میکنند. اگر میخواهید بیشتر با این الگوریتم ها آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم مقاله همه چیز درباره الگوریتم های گوگل را مطالعه بفرمایید.

سروران گرامى تا به این جا یکى از ارکان مهم سئو که آشنایى با الگوریتم هاى گوگل است، براى شما تشریح گردید. حال به تشریح و بررسى یکى دیگر از ارکان مهم سئو میپردازیم.

سئوى تکنیکال

بخش مهمى از ارکان سئو میباشد که فکر خود را مشغول محتوا نمیکند. همانطور که از نامش پیداست بحث سئوى تکنیکال در مورد مسائل فنى سایت و محتوا میباشد. به مراحل بهینه سازی وب سایت ها براى ایندکس و عملکرد بهتر موتورهاى جستجوگر سئوى تکنیکال گفته میشود.

در ادامه به مهمترین موارد سئوى تکنیکال اشاره میکنیم

  • بالا بردن سرعت سایتیکى از مهمترین ارکان سئوى تکنیکال افزایش سرعت‌ سایت است. پایین بودن سرعت سایت علاوه بر اینکه موجب کاهش بازدید از سایت و کاهش رضايت کاربران شده، موجب اخلال در سئوى سایت میشود و گوگل نیز رتبه ى خوبى را به سایت نمیدهد.
  • استفاده از داده هاى ساختار یافتهاین داده ها در واقع کدهایی هستند که به قالب وب سایت داده میشوند تا بخش هاى مختلف محتواى وب سایت بهتر به موتورهاى جستجو گر معرفى شوند. این کدها بر اساس قوانینی نوشته میشوند تا موتورهاى جستجوگر آنها را راحت تر ترجمه کنند. براى استفاده از داده هاى ساختار یافته بهتر است از یک برنامه نویس مشاوره بگیرید.
  • استفاده از قالب هاى استاندارد واکنش گراواکنش گرایى بدین معنى است که محتواى وب سایت شما درتمام وسایل از جمله لپ‌تاپ، تبلت و موبایل قابل مشاهده با قالب مناسب باشد. مراقب باشید که گوگل به وب سایت هايى که از قالب هاى استاندارد استفاده نمیکنند امتیاز و رتبه ى خوبى نمیدهد.
  • صفحات ۴۰۴ را بهینه سازى کنیدصفحاتى وجود دارند که به هر دلیلی حذف شده اند و کاربران هنگام ورود به آنها با خطاى ۴۰۴ مواجه میشوند. روبه رو شدن کاربران با خطاى ۴۰۴ حس خوبى به کاربران القا نمیکند و کاربر ناچار به ترک وب سایت یا انتخاب سایت دیگرى میشود. میتوان در قالب سایت این خطا را پیش بینی نمود و براى آن دکمه اى طراحى کرد تا کاربر با کلیک روى آن به بخش‌ هاى دیگر سایت لینک شود. اینگونه نرخ خروج کاربران کاهش پیدا میکند و طبیعتا کاربران زمان بیشترى را صرف پرسه زدن در سایت میکنند و به سئوى سایت کمک شایانی میکند.
  • ساختار سایت خود را بهینه کنید کاربران به محض ورود به وب سایت شما به دنبال‌ محتواى مورد علاقه ى خود از چندین محتواى سایت خواهند گشت. هر چقدر سازماندهى و دسته بندى مطالب بهتر باشد، کاربر نیز راحت تر به محتواى مورد نظر خود دست خواهد یافت. ساخت فهرست مطالب موجب جذاب تر شدن سایت براى کاربر و در نتیجه افزایش زمان گردش کاربر در سایت میشود.
  • نقشه ى سایت ایجاد کنیدبه لیستی از صفحات متصل به یکدیگر که جهت خزش بهتر موتورهاى جستجوگر در سایت، دستورالعمل‌هایی را ارائه میدهند نقشه ى سایت میگویند. نقشه ى سایت فایلی است که کدهاى xml را شامل میشود. این کدها در هاست وبسایت قرار گرفته و نشانى تک تک صفحات سایت را به موتورهاى جستجوگر میدهند. در واقع نقشه ى سایت به شما کمک میکند تا تمام صفحات سایت در هنگام ایندکس از قلم نیفتند.
  • فایل robots.txt را بهینه کنیددستورالعمل هايى به‌ موتورهاى جستجو گر داده میشود که تعیین میکند چه صفحاتى ایندکس شوند و چه صفحاتى ایندکس نشوند. در واقع این فایل نقش یک نگهبان را براى سایت ایفا میکند. در سایت صفحاتى هستند که بار محتوایی خاصى ندارند و به همین دلیل ترجیح داده میشود تا توسط ربات هاى جستجوگر مورد تفتیش قرار نگیرند. این فایل به صورت متن میباشد و در هاست وب سایت قرار میگیرد.
  • از bread crump استفاده کنیدBreadcrump یا خرده نان همه ى ما را به یاد آن انیمیشن قديمى و معروف ميندازد که شخصیت هاى اصلى داستان یعنى هانسن و گرنل به هنگام ورود به جنگل از ترس گم شدن اقدام به ریختن خرده نان در سرتاسر مسیرشان کردند تا بتوانند راه برگشت به خانه را پیدا کنند. Bread crump یک منو است که به کاربر کمک میکند تا بفهمد در کجاى سایت قرار دارد. این منو شامل لینک صفحات قبلى است و باعث میشود کاربر در سایت دچار سردرگمی نشود و از دسته بندى مطالب بتواند بهتر استفاده کند. توجه داشته باشید سایت هايى که این منو را دارند بهتر ایندکس میشوند در نتيجه بهتر سئو میشوند.
  • امنیت سایت خود را بالا ببریدامنیت سایت شما براى گوگل بسیار مهم است. هک شدن سایت شما باعث تنبیه قابل توجهى از سمت گوگل میشود. توجه داشته باشید اگر امنیت سایت شما کم باشد، هر سایت تازه به دوران رسیده اى میتواند شما را هک کند. هک شدن سایت شما گوگل را دیگر مجاب به رتبه دادن نمیکند و باعث میشود رتبه ى گذشته‌ ى سایت شما از بین برود و دچار سقوط شود.

دوستان عزیز دقت کنید مواردى که ذکر شد از مهمترین موارد سئوى تکنیکال هستند. از آنجایی که انجام این موارد با کلیت محتوا بسیار متفاوت است، پس لازم است براى سئوى تکنیکال از یک برنامه نویس خبره بهره بگیرید.

تا بدین جاى مقاله دو اصل مهم سئو یعنى الگوریتم هاى گوگل و سئوى تکنیکال را شرح داده ایم. حال به سراغ سئوى داخلى و سئوى خارجى میرویم که بخش مهمى از ارکان سئو به شمار میروند.

سئوى داخلى

سئوى داخلى بیشتر از اینکه تحت کنترل گوگل باشد، تحت کنترل خود شماست. به نوعى شما بر سئوى داخلى اشراف بیشترى دارید و اگر استانداردهای لازم را رعایت کرده باشید از طرف گوگل به عنوان یک محتواى مفید و سودمند براى کاربرانش شناخته خواهید شد و رتبه ى بهترى را خواهید گرفت.

در ادامه به نکات کلیدی سئوى داخلى اشاره خواهیم کرد

  • آدرس صفحات سایت را بهینه کنیدآدرس صفحات یا URL خیلى زود نظر گوگل را به خود جلب میکند. توجه داشته باشید آدرس صفحات نباید طولانى و پیچیده باشد. URLها باید کوتاه، خوانا و حاوى کلمات کلیدی مربوط به صفحات باشند. براى نوشتن آدرس صفحه از کلمات کلیدی زیادى استفاده نکنید چون ممکن است نتیجه ى عکس بدهد. به حروف بزرگ و کوچک آدرس صفحه حتما دقت کنید.
  • متا تایتل را بهینه کنیدمتا تایتل همان عنوان سئو است که کاربران گوگل هنگام سرچ، در نتایج گوگل مى بینند و به نوعى براى کلیک کردن ترغیب و تهییج میشوند. توجه داشته‌ باشید که براى عنوان سئو، بیشتر از ۵۰ کاراکتر استفاده نکنید. حتما یکى از کلمات کلیدی را در عنوان سئو قرار دهید. استفاده از واژه هايى مانند بهترین، زیباترین، مهم ترین، جالب ترین و کلماتى از این قبیل در ابتداى عنوان سئو کمک شایانی به ترغیب کاربر براى کلیک سایت میکند.
  • چند رسانه اى باشید، صدا دوربین حرکت!چه بهتر که در محتوا، متن، صدا، تصویر و اکت تلفیق گردد. دیدن تصویر و ویدئو مرتبط با متن به کاربران انرژى بیشترى جهت پیگیرى محتوا میدهد. اینگونه وب سایت شما تعامل بهترى با کاربران گوگل خواهد داشت. در اصل چند رسانه بودن محتوا باعث کاهش نرخ پرش کاربران از متون طولانى میشود و ذهن مخاطبان را به کمک تصاویر به خود درگیر میکند.
  • در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید ابتدا باید بفهمید کاربران در صنف کارى شما به دنبال چه کلماتى براى جستجو هستند. توضیح در مورد چه کلمات و عباراتی برایشان هیجان انگیز تر است. پس از تحقیق در مورد این موضوع شما میتوانید محتواى خود را ارتقا ببخشید و با نرخ بالاتر کلیک ترافیک سایت خود را بالا ببرید.
  • محتواى با کیفیت تولید کنیدمعنى کیفیت در محتوا شاید کمى با معناى عامه ى آن متفاوت باشد. از نظر گوگل بیشتر از با کیفیت بودن محتوا، منحصر به فرد بودن آن است. پس منحصر به فرد بودن محتوا در درجه ى اول براى گوگل اهمیت دارد. همانطور که در ابتداى مقاله به بحث الگوریتم ها اشاره کردیم چسباندن مقاله هاى کپى از سایت هاى دیگر به محتواى خود با جریمه ى گوگل مواجه میشود و گوگل به سایت ما رتبه نمیدهد. محتوا وقتى با کیفیت است که در درجه ى اول یونیک باشد سپس دسته بندى درست و کلمات کلیدی آن مورد توجه قرار میگیرد.
  • لینک سازى داخلى کنیدلینک سازى داخلى به دو صورت انجام میپذیرد. ۱.به مطالب خود لینک بدهید سعى کنید در لابه لای تیترهای یک مقاله ، به تناوب لینک سایر مقالات را قرار دهید. اینگونه هم مطالبى که بازدید کمترى دارند از طریق مقالات پربازدید اعتبار بيشترى کسب میکنند، هم موجب گردش بیشتر کاربران در وب سایت شده و ترافیک بیشترى نصیب شما میکند. ۲. به سایت دیگران هم لینک بدهید با این کار به گوگل ثابت میکنید که فعال هستید و پاى به پاى رقبا در حال رقابت‌ براى کسب رتبه ى بهتر تلاش میکنید. اینگونه نرخ کلیک و ترافیک وب سایت نیز توسط کاربران سایر وب سایت ها افزایش میابد.
  • از تکرار زیاد کلمات کلیدی اجتناب‌ کنیدبر اساس نظرات کارشناسان سئو کلمات کلیدی باید یک تا سه درصد محتوا را در بر گیرند. در غیر این صورت به عنوان سایت اسپم شناسایى میشود. شگرد جالبى وجود دارد که شما هم میتوانید کلمات کلیدی را تکرار کنید و هم از طرف گوگل جریمه نشوید. شما میتوانید به جاى تکرار زیاد کلمات کلیدی، از واژه هاى هم معنى و مترادف آنها استفاده کنید. اینگونه الگوریتم هاى گوگل هم به سایت شما نظر کرده و رتبه ى بهترى به شما اختصاص میدهند.
  • تگ هاى Heading را درست بچینید توجه داشته باشید که تگهای H1تا H6 در سئوى سایت اهمیت زیادى دارند. کاربرد این تگ ها در شناساندن عنوان هاى مهم محتوا به موتورهاى جستجوگر میباشد. تگ اول به بخش پراهمیت اختصاص دارد و تگ هاى بعدى به ترتیب به بخش هاى کم اهمیت‌ تر اختصاص می‌یابند. حتما از تگ اول در هر صفحه فقط یک بار استفاده کنید، نه کمتر و نه بیشتر. تگ ششم از نظر موتورهاى جستجوگر از کمترین اهمیت برخوردار است. پس در چینش تگها دقت زیادى انجام دهید.
  • تصاویر محتوا را بهینه کنیدتگ alt را حتما در تصاویر محتواى خود قرار دهید. قرار دادن این تگ موجب میشود گوگل ارتباط بین عکس و متن محتوا را درک کند. استفاده از تصاویر کم حجم‌ ولى با کیفیت موجب افزایش سرعت لود شدن صفحات شده و کاربران کم حوصله دیگر به بهانه ى دير لود شدن صفحه از سایت شما خارج نخواهند شد.
  • از کدهاى اسکیما استفاده کنیداستفاده از کدهاى اسکیما سبب میشود موتورهاى جستجو گر بفهمند هر بخش از وب سایت شما در مورد چه موضوعى صحبت میکند. اینگونه گوگل راحت تر میتواند محتواى شما را در نتایج سرچ کلمات کلیدی قرار دهد. کدهاى اسکیما، کدهاى انگشت شمارى نیستند و براى استفاده از آنها میتوانید به وب سایت schema.org مراجعه کنید.

سروران گرامى عناوین مربوط به سئوى داخلى ارتباط نزدیکی با الگوریتم هاى گوگل دارند توجه داشته باشید فراگیرى الگوریتم هاى گوگل کمک شایانی به سئوى داخلى خواهد نمود.

سئوى خارجى

بازاریابی بهترین مورد براى سئوى خارجى است

مطمئنا براى رونق هر کسب و کارى ابتدا نیاز به بازاریابی احساس میشود. با گسترش کسب و کار هاى اینترنتى نیز بازاریابی نقش مهمی را ایفا میکند. این بازاریابی هم میتواند در فضاى مجازى صورت پذیرد و هم در فضاى خارج از اینترنت تبلیغ شود.

توجه داشته باشید مدت زمانى که کاربران صرف گردش در سایت میکنند، در رتبه ى سایت شما تأثیر گذار خواهد بود. شما با سئوى خارجى میتوانید کاربران اینترنتى را ترغیب کنيد تا روى سایت شما کلیک کنند و مدت زمان زیادى را صرف گردش در سایت شما اختصاص دهند.

قرار دادن لینک وب سایت در شبکه هاى اجتماعی گوناگون به صورت تبادل لینک و حتى درج کامنت در شبکه‌ هاى اجتماعى گوناگون به صورت لینک وب سایت موجب افزایش نرخ لینک و ترافیک سایت میگردد. تبلیغاتى دیگر نظیر درج آدرس سایت در بیلبوردهای تبلیغاتى، دفترچه و سررسیدها میتواند نرخ کلیک و ترافیک سایت شما را بالا ببرد.

در سئوى خارجى چیزى که عیان است نقش پررنگ کاربران خارج از سایت در بالا آمدن وب سایت شما میباشد. ولى این بستگى به ایجاد انگیزه و هیجان آنها، توسط شما دارد. بازاریابی براى سایت حکم یک تیر و دو نشان‌ زدن را دارد‌. هم نرخ کلیک سایت بالا میرود و هم در صورت جذاب بودن محتوا، مدت زمان گردش کاربران در سایت افزایش میابد که موجب افزایش ترافیک و بهبود رتبه ى سایت توسط گوگل میشود.

تصاویر محتواى خود را به اشتراک بگذارید

گاهى اوقات قدرت جذب یک تصویر، از عنوان محتوا بیشتر است. بهتر است‌ تصاویر منحصر به فرد محتواى خود را در سایت هاى دیگر همراه با لینک سایت به اشتراک بگذارید. شاید کلیک کاربران رو تصویر و پیگیرى آن پاى آنها را به سایت باز کند و موجب میخکوب شدن آنها پاى محتوا شود. درضمن قرار دادن تصویر در لا به لای پاراگراف ها موجب خستگى ذهنى کمتر کاربران و کاهش نرخ ترک سایت میشود. تصویر پس از چند پاراگراف براى لحظه اى به مخاطب القا میکند که متن دیگر ادامه ندارد و تا حدى موجب استراحت ذهنى مخاطب میگردد.

درآمد از تبلیغات با شهرت سایت

بالا بودن رتبه ى سایت، منحصر بودن محتوا و بازاریابی وب سایت به نحوى دیگر نیز به سئوى خارجى کمک میکنند. مطمئنا وب سایت های دیگر نیز به دنبال سایت هايى با نزخ کلیک بالا براى تبلیغ محتوا و وب سایت خود میگردند. طبیعتا هر چقدر نرخ بازدید سایت شما بیشتر باشد درآمد تبلیغاتى شما نیز بیشتر خواهد بود.

نباید هاى سئوى خارجى

همانگونه که بیان گردید یکى از راهکارهای سئوى خارجى سایت براى افزایش ترافیک و بالا بردن نرخ کلیک ، گرفتن بک لینک و تبادل لینک با سایت هاى دیگر میباشد. به این نکته توجه داشته باشید همواره گرفتن بک لینک زیاد موجب ترغیب گوگل براى رتبه دادن به سایت نمیشود. در حقیقت گوگل بک لینک ها را بیشتر به صورت کیفى بررسى میکند تا کمّى. به عنوان مثال گرفتن پانصد بک لینک از ده وب سایت نظر گوگل را بیشتر جلب میکند تا گرفتن هزار بک لینک از دو وب سایت. پس توجه داشته باشید براى بالا بردن نرخ بک لینک دو فاکتور تنوع و گستردگى را در دستور کار خود قرار دهید.

نرخ اسپم اسکور نیز بر سئوى خارجى تأثیر گذار است. اسپم اسکور به مقدار جریمه اى است‌ که‌ گوگل براى سایت ها در نظر گرفته و در رتبه بندى آنها تأثیر گذار است. بالا بودن نرخ اسپم اسکور به گوگل این موضوع را تفهیم میکند که دامنه ى سایت مشکل دارد و لینک هاى خارجى سایت مخرب هستند. در نتیجه گرفتن بک لینک از سایت هايى که نرخ اسپم اسکور بالایى دارند این هشدار را به گوگل میدهد که ممکن است‌ فاکتورهای سایت شما هم با سایت هاى اسپمى مشترک باشد و گوگل را مجاب به جریمه کردن سایت شما کند.

البته این مهم در همه ى موارد صدق نمیکند. بسیاری از سایت هاى معروف هستند که به رغم وجود بالاى اسپم اسکور هنوز هم در رتبه بندى گوگل جایگاه قابل توجهى به خود اختصاص داده اند. حقیقت این است به قدرى دامنه ى محتوایی این وب سایت ها ارزش دارد که نرخ بالاى اسپم اسکور نیز تأثیر بسزایی در رتبه بندى آنها ندارد.

سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید، سئو کلاه خاکستری

در فیلم هاى آمریکایى قديمى همواره افراد شرور کلاه سیاه و نقش هاى مثبت داستان کلاه سفید بر سر میگذاشتند. رنگ خاکستری نیز به معناى تعادل بود.

حال در سئو نیز این سه رنگ نماد خیر، شر و متعادل بودن میباشد. در ادامه به معرفى این کلاه ها میپردازیم.

 

سئوى کلاه سیاه

اگر به دنبال راه کوتاه ولى پر ریسک میگردید، سئوى کلاه سیاه بهترین انتخاب میباشد. سئوى کلاه سیاه ارزان ترین راه ممکن است زیرا تمام قوانین گوگل‌ را دور زده و در سریع ترین  زمان ممکن سایت شما را به رتبه هاى برتر گوگل ارتقا میدهد. البته سئوى کلاه سیاه پایدارى چندانى ندارد و به زودى سقوط میکند. سرقت ادبى ، استفاده از محتواى کپى شده و خرید بک لینک از جمله تکنیک هاى این نوع سئو هستند. استفاده از تکنیک کلاکینگ که نوعى تکنیک اسپم است نیز براى فریب دادن موتورهاى جستجوگر استفاده میشود. در واقع با استفاده از این تکنیک، محتوایی که ربات هاى خزنده ى گوگل ميبينند با محتوایی که کاربران مشاهده میکنند تفاوت دارد و باعث میشود سایت رتبه ى بهترى در اختیار داشته باشد.

 

سئوى کلاه سفید

به راه طولانى و کم خطر براى بهینه کردن موتورهاى جستجوگر سئوى کلاه سفید میگویند. این نوع سئو اغلب براى وب سایت هايى که اهداف بلندمدت دارند کارایی خوبى دارد. سئوى کلاه سفید مانند یک بچه ى خوب و مؤدب عمل میکند که گوش به فرمان گوگل است و از تمام الگوریتم هاى آن پيروى میکند. اکثر تایتل هايى نیز که در این مقاله شرح داده شد مربوط به تکنیک سئوى کلاه سفید میباشد. سئوى داخلى، سئوى خارجى، سئوى تکنیکال و گرفتن بک لینک صحیح از جمله مواردى بود که در این مقاله به آن اشاره کردیم.

 

سئوى کلاه خاکسترى

فریب دادن قانونى گوگل، شاکله ى اصلى سئوى کلاه خاکسترى را در بر میگیرد. در طول پرسه زدن در فضاى مجازى بارها تیترهایی به چشمتان خورده که به محض دیدن آنها هیجان زده میشوید و بر روى آن کلیک ميکنيد. ولى به محض باز شدن صفحه با محتوایی که انتظارش را میکشیدید مواجه نمیشوید. طعمه کلیک نوعى از تکنیک هاى کلاه خاکسترى میباشد.

خیلى ها نیز با پرداخت پول اقدام به خرید کامنت و تبادل لینک میکنند که به نوعى به صورت قانونى گوگل را فریب میدهند یا با تغییرات جزئى محتوا ها اقدام به سرقت ادبى میکنند و میخواهند هر طور که شده‌ نظر گوگل را به محتواى خود جلب نمایند.

در این عکس مقایسه اى کلى بین سئوى سیاه، سفید و خاکسترى صورت گرفته است‌ که‌ میزان زمان، ریسک، هزینه و ارزش هر کدام را به صورت کلى بیان میکند.

ابزارى کاربردى به نام سرچ کنسول

گوگل آپشنى را براى سئو کاران در نظر گرفته تا بتوانند به سوالاتی که در مورد سایت خود دارند پاسخ دهند. با استفاده از سرچ کنسول میتوان به رفتار کاربران پى برد و از کم ک کاسته هاى سایت مطلع شد.

با استفاده از سرچ کنسول میتوانید بفهمید کاربران با سرچ چه کلماتى وارد سایت شما شده اند. این‌گونه از رفتار کاربران در قبال سایت و محتوا، اطلاع پیدا ميکنيد و میتوانید به نقاط ضعف و قوت سایت و محتواى خود پى ببرید.

  • تعداد کلیک ها (clicks)تعداد کلیک هايى که کاربران هنگام جستجوى کلمات کلیدی بر روى سایت شما، در صفحه ى نتایج گوگل انجام میدهند را از از طریق سرچ کنسول گوگل میتوانید بفهمید. مطمئنا با فهمیدن تعداد کلیک بر روى لینک هاى وب سایت خود به مقدار اهمیت سایت و محتواى خود از نظر کاربران پى میبرید و در صورت کم و کاستى در صدد رفع مشکل برخواهند آمد.
  • Impressionsخیلى از اوقات هنگام سرچ کلمات وقتى با نتایج گوگل مواجه میشوید على رغم دیدن خیلى از سایت ها پس از نگاهى گذرا روى سایت دیگرى کلیک ميکنيد. در واقع Impressions به تعداد دفعات گفته میشود که کاربران سایت شما در نتایج فقط دیده اند و ممکن است با وجود دیدن سایت شما در نتایج گوگل روى سایت شما کلیک نکرده باشند.
  • Click- through rate(CTR) یا همان نرخ کلیک به نسبت دفعاتى که کاربران روى سایت شما کلیک کرده اند به تعداد دفعاتى که سایت شما در صفحه نمایش گوگل به کاربران نشان داده شده است. مثلا اگر سایت شما ۱۰۰۰ مرتبه در صفحه ى نتایج گوگل براى کاربران به نمایش درآمده و کاربران ۱۰ مرتبه روى سایت شما کلیک کرده اند، نرخ کلیک سایت شما ۱٪ محاسبه میشود.
  • Average positionمیانگین رتبه سایت شما را در مورد کلمات کلیدی با توجه به موقعیت کاربران و دستگاه هاى مورد استفاده ى افراد مورد محاسبه قرار میدهد.

کلام آخر

در این مقاله ى آموزشی سعى بر این شد تا مفاهیم اصلى و اساسى سئو مورد تشریح قرار گیرد. لازم به ذکر است براى فراگیرى سئو ابتدا باید به قوانین گوگل احترام بگذارید. این قوانین در قالب الگوریتم هايى در ابتداى مقاله توضیح داده شد. سپس ىه دنبال‌ فراگیرى سئوى تکنیکال و آموزش‌ سرچ کنسول بروید. امید است با آموزش‌ سئو به اهداف خود در جهت بهینه سازى محتواى خود در گوگل دست یابید. ممنون که تا انتها همراه ما بودید.