سئو تکنیکال

 

یکی از تکنیک های مهم سئو، سئو تکنیکال است.این تکنیک سئو، بر خلاف سئو داخلی و سئو خارجی با محتوا سر وکار ندارد و مربوط به زیرساخت های وبسایت می شود.

سئو تکنیکال چیست؟

سئوی تکنیکال یا فنی، با پیکربندی‌هایی که می‌توانند در وبسایت و سرور پیاده‌سازی شوند (مانند عناصر صفحه، هدر ریسپانس HTTP، نقشه‌های سایت XML، تغییر مسیرها، داده‌های متا و غیره) تعریف می‌شود. سئو تکنیکال تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر خزیدن موتورهای جستجو، نمایه سازی و در نهایت رتبه بندی دارد. به این ترتیب، سئوی فنی شامل تجزیه و تحلیل، تحقیق کلمات کلیدی، توسعه پروفایل بک لینک یا استراتژی های شبکه های اجتماعی نمی شود.

چرا سئو تکنیکال مهم است؟

شما می توانید بهترین سایت را با بهترین محتوا داشته باشید.

اما اگر سئوی تکنیکال شما بهم ریخته باشد نمی توانید رتبه وبسایت خود را ارتقا دهید.

در ابتدایی ترین سطح، گوگل و سایر موتورهای جستجو باید بتوانند صفحات وبسایت شما را پیدا کنند، بخزند، رندر کنند و ایندکس کنند.

اما این به معنی اتمام کار نیست حتی اگر گوگل تمام محتوای سایت شما را ایندکس کند، به این معنی نیست که کار شما تمام شده است.

به این دلیل که برای اینکه وبسایت شما به طور کامل برای سئوی تکنیکال بهینه شود، صفحات وبسایت شما باید ایمن، بهینه شده برای موبایل، عدم وجود محتوای تکراری در وبسایت، بارگذاری سریع و هزاران مورد دیگر باشد که به بهینه سازی تکنیکال می انجامد.

هرچه دسترسی گوگل به محتوای خود را آسان تر کنید، شانس بیشتری برای رتبه بندی خواهید داشت.

چگونه می توان سئوی تکنیکال خود را بهبود بخشید؟

 

همانطور که گفتیم، “سئوی تکنیکال” فقط خزیدن و نمایه سازی نیست.

برای بهبود بهینه سازی تکنیکال وبسایت خود، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • جاوا اسکریپتجاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است که به شما امکان می دهد ویژگی های پیچیده را در صفحات وبسایت خود پیاده سازی کنید؛ هر بار که یک صفحه وب چیزی بیش از نشستن در آنجا و نمایش اطلاعات ثابت برای شما انجام می دهد، نمایش بروزرسانی محتوا، نقشه های تعاملی، گرافیک های سه بعدی، اسکرول جوک باکس های ویدئویی، و... می توان این احتمال را در نظر گرفت که احتمالا جاوا اسکریپت در آن نقش دارد.
  • نقشه های وبسایت XMLپروتکل نقشه وبسایت، به مدیران وبسایت اجازه می دهد تا موتورهای جستجو را در مورد URL های موجود در یک وبسایت که برای خزیدن در دسترس هستند، مطلع کند. نقشه وبسایت یک فایل XML است که URL های یک سایت را فهرست می کند.
  • معماری وبسایتمعماری وبسایت، به ساختاری اشاره دارد که محتوای وبسایت شما را سازماندهی و ارائه می کند؛ این شامل سلسله مراتب صفحاتی است که در آن کاربران محتوا را پیدا می کنند و ملاحظات فنی به ربات های موتور جستجو اجازه می دهد تا صفحات شما را بخزند.
  • ساختار URLیک منبع یاب یکنواخت (URL)، که به صورت محاوره ای آدرس وب نامیده می شود، ارجاع به یک منبع وب است که مکان آن را در یک شبکه کامپیوتری و مکانیزمی برای بازیابی آن مشخص می کند. URL نوع خاصی از شناسه منبع یکنواخت (URI) است، اگرچه بسیاری از مردم از این دو اصطلاح به جای یکدیگر استفاده می کنند.
  • داده های ساختاریافتهداده های ساختاریافته، یک قالب استاندارد شده برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و طبقه بندی محتوای صفحه است. به عنوان مثال، در صفحه دستور غذا، مواد اولیه، زمان و دمای پخت، کالری، و غیره چه چیزهایی هستند.
  • محتوای نازک یا محتوای کم ارزشمحتوای نازک محتوایی در صفحه است که برای بازدیدکننده ارزش کمی دارد یا اصلاً ارزش ندارد. این به معنای محتوایی است که به طور خودکار تولید می شود، محتوای وابسته غیر مفید، محتوایی که از سایت های دیگر به سرقت رفته است، یا محتوایی در صفحات ورودی...
  • محتوای تکراری و کپیمحتوای تکراری اصطلاحی است که در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو برای توصیف محتوایی که در بیش از یک صفحه وب ظاهر می شود، استفاده می شود. محتوای تکراری، می‌تواند بخش‌های مهمی از محتوا در داخل یا بین دامنه‌ها در بر بگیرد و می‌تواند دقیقاً تکراری و کپی یا تقریباً مشابه باشد.
  • Hreflangویژگی hreflang، به Google می‌گوید که شما از کدام زبان در یک صفحه خاص استفاده می‌کنید، بنابراین موتور جستجو می‌تواند آن نتیجه را برای کاربرانی که به آن زبان جستجو می‌کنند ارائه کند.
  • تگ های متعارفتگ متعارف، راهی است که به موتورهای جستجو می گوید که یک URL خاص نشان دهنده کپی یا اصل بودن یک صفحه است. استفاده از تگ متعارف از بروز مشکلات ناشی از محتوای یکسان یا "تکراری" در چندین URL جلوگیری می کند.
  • صفحه 404تقریبا همه ی ما با صفحات 404 مواجه شده ایم حال میخواهیم بدانیم که صفحات 404 چه هستند؟ صفحه 404 چیست؟ صفحه 404 صفحه فرودی است که به بینندگان سایت شما می گوید صفحه درخواستی در دسترس نیست یا در برخی موارد وجود ندارد. یک خطای 404 به کاربران می گوید که صفحه قابل دسترسی نیست؛ و این می تواند یک مشکل بزرگ باشد. وقتی کاربران نمی توانند به صفحه ای دسترسی پیدا کنند، نمی توانند اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند.
  • تغییر مسیر301ریدایرکت یا تغییر مسیر301، یک تغییر مسیر دائمی است که ارزش لینک کامل (قدرت رتبه‌بندی) را به صفحه تغییر مسیر دایرکت می‌کند. 301، به کد وضعیت HTTP برای این نوع تغییر مسیر اشاره دارد. در بیشتر موارد، ریدایرکت 301 بهترین روش برای اجرای ریدایرکت ها در یک وبسایت است.

رایج ترین مشکلات سئوی تکنیکال

 

برخی محتوا یا اعمال هستند که باعث ایجاد مشکل می شود و باعث می شود که نتوانید تکنیک های سئوی تکنیکال( و بقیه تکنیک های سئو) را انجام داده و نتیجه بگیرید که عبارت هستند از:

  • محتوای تکراری
  • تجربه ضعیف نسخه تلفن همراه وبسایت
  • ناوبری ضعیف ...
  • تصاویری که جستجوی آنها دوستانه نیستند و مورد تایید گوگل قرار نمی گیرند
  • تغییر مسیرهای نادرست
  • URL های کثیف به URL هایی که خواندن آن از دیدگاه انسانی آسان نیست، اصطلاحا URL های کثیف می گویند.
  • بارگیری آهسته و با تاخیر صفحه

کلام آخر

همانطور که خدمتتان گفتیم سئو تکنیکال، یکی از مهم ترین تکنیک های سئو است که بر خلاف سئو داخلی و سئو خارجی ( که با محتوا و درون مایه وبسایت سروکار دارند)، با ساختار ها و زیر ساخت های وبسایت سروکار دارد؛ پس نکاتی را که برای بهبود بهینه سازی تکنیکال وبسایت ارائه کردیم را مدنظر قرار بدهید چرا که رعایت آنها ( درکنار سئو داخلی و سئو خارجی) می تواند منجر به بهبود رتبه وبسایتتان در صفحات نتایج موتور جستجو گر گوگل شود که در پی آن به افزایش ترافیک و بازدهی وبسایت شما می شود.

 

فراموش نکنید که انجام تکنیک های سئو تکنیکال در صورتی می تواند تاثیر بیشتر و بهتری داشته باشد که درون سایت و بیرون سایت را طبق نکته های دو تکنیک دیگر سئو یعنی سئو داخلی و سئو خارجی پیش ببرید پس پیشنهاد می کنیم که در صورتی که با این دو تکنیک بسیار مهم آشنا نیستید، مقالات سئو داخلی و سئو خارجی را مطالعه بفرمایید.