تاثیر UI و UX بر سئو
UX و UI چیست؟
UX و UI درواقع به چه معنا هستند؟ در این مقاله قصد داریم UI و UX را به طور کامل توضیح دهیم و اهمیت بالای آن بر سئو وبسایت را شرح دهیم، پس اگر نمی دانید UI و UX چیست؟ پیشنهاد می کنم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
طراحی UX به اصطلاح “طراحی تجربه کاربری” اشاره دارد، در حالی که UI مخفف “طراحی رابط کاربری” است. هر دو عنصر برای یک محصول بسیار مهم هستند و با هم کار می کنند. اما علیرغم رابطه حرفه ای آنها، نقش های کاملاً متفاوتی دارند و به جنبه های بسیار متفاوتی از فرآیند توسعه محصول و رشته طراحی اشاره می کنند.
قبل از اینکه تفاوت های کلیدی بین UX و UI را در نظر بگیریم، اجازه دهید ابتدا معنی هر اصطلاح را به صورت جداگانه تعریف کنیم.
طراحی تجربه کاربری (UX) چیست؟
طراحی تجربه کاربری اولین راه انسانی برای طراحی محصولات است. دان نورمن، دانشمند شناختی و یکی از بنیانگذاران مشاوره طراحی گروه نیلسن نورمن، اصطلاح “تجربه کاربر” در اواخر دهه 1990 را ابداع کرد. او، تجربه کاربر را اینگونه توصیف می کند:
” تجربه کاربر تمام جنبه های تعامل کاربر نهایی با شرکت، خدمات و محصولات آن را در بر می گیرد.”
– دان نورمن، دانشمند شناختی و معمار تجربه کاربری
واضح است، درسته؟ خوب ممکن است فوراً متوجه شوید که علیرغم آنچه در مقدمه اشاره کردم، این تعریف هیچ اشاره ای به فناوری ندارد، هیچ اشاره ای به دیجیتال ندارد، و چیزهای زیادی در مورد آنچه که یک طراح UX واقعا انجام می دهد را به ما نمی گوید. اما مانند همه حرفه ها، غیرممکن است که یک فرآیند را در چند کلمه خلاصه کنید.
با این حال، تعریف دان نورمن به ما میگوید که، صرفنظر از میزان متوسط UX غیر دیجیتالی آن (که موارد زیادی در آنجا وجود دارد!)، طراحی UX همه تعاملات بین یک مشتری بالقوه یا فعال و یک شرکت را در بر میگیرد.
به عنوان یک فرآیند علمی می توان آن را برای هر چیزی به کار برد. چراغ های خیابانی، ماشین ها و غیره.
UX و دنیای دیجیتال
با این حال، علیرغم اینکه یک اصطلاح علمی است، استفاده از آن از زمان پیدایش تقریباً به طور کامل در زمینه های دیجیتال بوده است. یکی از دلایل این امر این است که صنعت فناوری در زمان اختراع این اصطلاح شروع به انفجار کرد.
اساساً، UX برای هر چیزی که میتوان تجربه کرد کاربرد دارد – خواه یک وبسایت، یک دستگاه قهوهساز یا بازدید از سوپرمارکت باشد. بخش “تجربه کاربر” به تعامل بین کاربر و یک محصول یا خدمات اشاره دارد. بنابراین، طراحی تجربه کاربر، تمام عناصر مختلفی را در نظر می گیرد که این تجربه را شکل می دهد.
طراحی UX شامل چه چیزی است؟
یک طراح UX به این فکر می کند که این تجربه چه احساسی در کاربر ایجاد می کند و چقدر آسان است که کاربر بتواند وظایف مورد نظر خود را انجام دهد. آنها همچنین بررسی و تجزیه و تحلیل وظایف را انجام می دهند تا ببینند که کاربران چگونه وظایف را در قبال کاربر انجام می دهند.
به عنوان مثال: فرآیند پرداخت هنگام خرید آنلاین چقدر آسان است؟ گرفتن آن پوست کن سبزیجات برای شما چقدر آسان است؟ آیا برنامه بانکداری آنلاین شما مدیریت پولتان را برای شما آسان می کند؟
هدف نهایی طراحی UX ایجاد تجربیات دلپذیر آسان، کارآمد، مرتبط و همه جانبه برای کاربر است.
در حال حاضر، آنچه باید در مورد طراحی UX به طور خلاصه بدانید در اینجا آمده است:
طراحی تجربه کاربری فرآیند توسعه و بهبود کیفیت تعامل بین یک کاربر و تمام جنبه های یک شرکت است.
طراحی تجربه کاربر، در تئوری، یک عمل غیر دیجیتالی (علم شناختی) است، اما عمدتاً توسط صنایع دیجیتال استفاده و تعریف میشود.
طراحی UX در مورد تصاویر بصری نیست. بر احساس کلی تجربه تمرکز دارد.
طراحی رابط کاربری (UI) چیست؟
علیرغم اینکه این یک زمینه قدیمی تر و کاربردی تر است، پاسخ دادن به سوال “طراحی رابط کاربری چیست؟” به دلیل طیف گسترده ای از تفسیرهای نادرست دشوار است.
در حالی که تجربه کاربر(UX) مجموعه ای از وظایف متمرکز بر بهینه سازی یک محصول برای استفاده موثر و لذت بخش است، طراحی رابط کاربری(UI) مکمل آن است. ظاهر و احساس، ارائه و تعامل یک محصول.
اما مانند UX، به راحتی و اغلب توسط صنایعی که طراحان رابط کاربری را به کار میگیرند، اشتباه گرفته میشود – تا جایی که پستهای شغلی مختلف اغلب به این دو مورد به عنوان چیزهای کاملاً متفاوت اشاره میکنند.
اگر به آگهیهای شغلی و شرح شغل برای طراحان رابط کاربری(UI) نگاه کنید، بیشتر تعابیری از این حرفه را خواهید یافت که شبیه طراحی گرافیک است، گاهی اوقات به طراحی برندینگ و حتی توسعه ظاهری نیز سرایت پیدا میکند.
اگر به تعاریف “تخصصی” طراحی رابط کاربری(UI) نگاه کنید، بیشتر توضیحاتی را خواهید یافت که تا حدی با طراحی تجربه کاربری(UX) یکسان هستند – حتی با اشاره به تکنیک های ساختاری یکسان.
پس کدام یک درست است؟ متاسفانه پاسخ این است: هیچکدام….
رابط کاربری(UI) و دنیای دیجیتال
پس بیایید یک بار برای همیشه مسئله را روشن کنیم. برخلاف UX، طراحی رابط کاربری(UI) یک اصطلاح کاملا دیجیتالی است.
رابط کاربری نقطه تعامل بین کاربر و یک دستگاه یا محصول دیجیتالی است – مانند صفحه لمسی گوشی هوشمند یا صفحه لمسی که برای انتخاب نوع قهوه از دستگاه قهوه ساز استفاده می کنید.
در رابطه با وبسایتها و برنامهها، طراحی UI ظاهر، احساس و تعامل محصول را در نظر میگیرد. همه چیز در مورد اطمینان از این است که رابط کاربری یک محصول تا حد امکان بصری باشد، و این به این معنی است که هر عنصر بصری و تعاملی را که ممکن است کاربر با آن مواجه شود به دقت در نظر بگیرید.
یک طراح رابط کاربری به آیکون ها و دکمه ها، تایپوگرافی و طرح های رنگی، فاصله گذاری، تصاویر و طراحی پاسخگو فکر می کند.
طراحی UI شامل چه چیزهایی است؟
مانند طراحی تجربه کاربری(UX)، طراحی رابط کاربری(UI) نیز نقشی چند وجهی و چالش برانگیز دارد. مسئولیت انتقال توسعه، تحقیق، محتوا و چیدمان محصول به تجربه ای جذاب، راهنما و پاسخگو برای کاربران است.
قبل از اینکه تفاوتهای اصلی بین UX و UI را در نظر بگیریم، بیایید نکات گفته شده در مورد طراحی رابط کاربری (UI) را خلاصه کنیم:
طراحی رابط کاربری یک عمل کاملا دیجیتالی است. تمام عناصر بصری و تعاملی یک رابط محصول را در نظر می گیرد – از جمله دکمه ها، نمادها، فاصله، تایپوگرافی، طرح های رنگی، و طراحی پاسخگو.
هدف طراحی UI هدایت بصری کاربر از طریق رابط محصول است. همه چیز در مورد ایجاد یک تجربه بصری است که کاربر را مجبور به فکر کردن بیش از حد نکند!
طراحی UI نقاط قوت و داراییهای بصری برند را به رابط محصول منتقل میکند و اطمینان حاصل میکند که طراحی منسجم و از نظر زیباییشناختی دلپذیر باشد.
اکنون که با تعاریف UX و UI آشنا شدید، بیایید تفاوت های کلیدی بین این دو را در نظر بگیریم.
تفاوت بین طراحی UX و UI چیست؟
یک تشبیه وجود دارد که من دوست دارم از آن برای توصیف بخشهای مختلف یک محصول (دیجیتال) استفاده کنم:
اگر محصولی را مانند بدن انسان تصور کنید، استخوان ها کدی را نشان می دهند که به آن ساختار می دهد. اندام ها طراحی UX را نشان می دهند: اندازه گیری و بهینه سازی در برابر ورودی برای پشتیبانی از عملکردهای زندگی. طراحی UI نمایانگر لوازم آرایشی بدن است(ارائه آن، حواس و واکنش های آن.(
اما اگر هنوز کامل متوجه نشدی نگران نباش! تو تنها نیستی!
همانطور که راهول ورشنی، یکی از خالقان Foster.fm می گوید:
«تجربه کاربر (UX) و رابط کاربری (UI) از پیچیده ترین اصطلاحات در حوزه دیجیتال هستند. یک UI بدون UX مانند یک نقاش است که بدون فکر روی بوم نقاشی می زند. در حالی که UX بدون رابط کاربری مانند قاب یک مجسمه است که هیچ کاغذی روی آن وجود ندارد. یک تجربه محصول عالی با UX و سپس UI شروع می شود. هر دو برای موفقیت محصول ضروری هستند.”
اگر فضایی برای یک قیاس بیشتر دارید، Dain Miller رابطه بین UX و طراحی UI را کاملاً خلاصه می کند:
UI زین، رکاب و افسار است. در حالیکه UX احساسی است که شما می توانید هنگام اسب سواری تجربه کنید.”
—دین میلر، توسعه دهنده وب
درک این نکته مهم است که UX و UI دست به دست هم می دهند. شما نمی توانید یکی را بدون دیگری داشته باشید. با این حال، برای اینکه یک طراح UX باشید، نیازی به داشتن مهارتهای طراحی UI ندارید، و برعکس – UX و UI نقشهای جداگانهای را با فرآیندها و وظایف جداگانه تشکیل میدهند!
امیدواریم اکنون متوجه شوید که طراحی UX و UI واقعاً دو چیز بسیار متفاوت هستند. به طور خلاصه:
طراحی UX همه چیز در مورد شناسایی و حل مشکلات کاربر است. طراحی UI همه چیز در مورد ایجاد رابط های بصری، زیبایی شناختی و تعاملی است.
طراحی UX معمولاً در فرآیند توسعه محصول اولین و پس از آن UI قرار می گیرد. طراح UX، استخوانهای خالی سفر کاربر را ترسیم میکند. سپس طراح UI آن را با عناصر بصری و تعاملی پر می کند.
UX می تواند برای هر نوع محصول، خدمات یا تجربه اعمال شود UI مختص محصولات و تجربیات دیجیتال است.
چگونه UI و UX بر سئو تاثیر می گذارند؟
بحث بی پایان و مداومی در مورد این موضوع وجود دارد که نشان می دهد سئو چقدر برای تجارت آنلاین شما مهم است. در واقع، اگر سئوی شما ضعیف باشد، وب سایت شما قابل مشاهده نخواهد بود و در نتیجه موفق نخواهد بود.
این مفهوم که وبسایت شما باید سئوی موثری داشته باشد به راحتی قابل درک است، اما نحوه بهبود معیارهای سئو به این سادگی نیست. کسبوکارهای آنلاین با موتورهای جستجوی پیچیدهتر و بهروزرسانیهای الگوریتم ثابتتری سروکار دارند که محرمانه نگه داشته میشوند. بنابراین، سئو حتی به یک علم دقیق هم نزدیک نیست و می تواند به راحتی شما را دیوانه کند، یا باعث شود در مورد حرکتی که باید انجام دهید سردرگم شوید.
شکی نیست که در حال حاضر موتورهای جستجو در تجزیه و تحلیل وب سایت ها برای تعیین با ارزش ترین وب سایت ها بسیار مؤثر شده اند. با این حال، هرگز نباید فراموش کنید که هنوز هم با ماشینی سر و کار دارید که، حتی اگر پیشرفته باشد، هرگز وب سایت شما را مانند یک انسان نمی خواند.
بنابراین، رابط کاربری(UI) برای سئوی شما حیاتی است، اما تجربه کاربری(UX) همچنان نقش مهمی در افزایش فروش و تبدیل دارد. وقتی هم رابط کاربری و هم تجربه کاربری به خوبی فکر شده و بهینه شده باشند، تاثیر مثبتی بر عملکرد سئوی شما خواهند داشت.
چرا رابط کاربری(UI) برای سئو مهم است؟
رابط کاربری را می توان با موتور ماشین شما مقایسه کرد. اگر خودروی شما دارای بدنه صیقلی و براق است، اما موتور به درستی کار نمی کند، خودروی شما کمک چندانی نخواهد کرد، اگر کاملا بی فایده نباشد. بنابراین، رابط کاربری شما باید طوری طراحی شود که عملکرد موتورهای جستجو را افزایش دهد و همزمان انتظارات کاربران را برآورده کند.
ناوبری آسان
یک رابط کاربری خوب طراحی شده نیازهای کاربران شما را پیش بینی می کند و مطمئن می شود که آنها به راحتی آنچه را که نیاز دارند پیدا می کنند. این بدان معناست که منو و محتوای شما به گونه ای سازماندهی می شود که پیمایش آسان و شهودی باشد. این طراحی علاوه بر جلب رضایت کاربران، نحوه نمایش وب سایت شما در نتایج جستجو را نیز منعکس می کند.
طراحی تعاملی
یکی دیگر از ویژگی های مهم رابط کاربری شما که مستقیماً بر سئو تأثیر می گذارد، پاسخ گویی است. پس از آپدیت Mobile Friendly 2018، گوگل اکنون نسخه موبایل وب سایت شما را به عنوان وب سایت اصلی در نظر می گیرد. بنابراین، مگر اینکه رابط کاربری شما برای دستگاه های تلفن همراه بهینه شده باشد، عملکرد SEO شما بسیار محدود خواهد بود.
چه چیزی باعث ناکارآمدی رابط کاربری(UI) می شود؟
مشکلات اصلی که کارایی رابط کاربری شما را مختل می کند چیست؟
مشکل اصلی این است که محتوای اصلی خود و نیازهای کاربران را به وضوح در ذهن نداشته باشید. عدم درک در این زمینه شما را از سازماندهی موثر محتوای خود باز می دارد. هم بازدیدکنندگان و هم موتورهای جستجو را سردرگم می کند.
موضوع دیگر مربوط به پلتفرمی است که استفاده می کنید. به عنوان مثال وردپرس و دروپال ابزار قدرتمندی برای ساخت وب سایت شما هستند. با این حال، اگر افزونهها یا عناصر دیگر را بیش از حد اضافه کنید، ممکن است با کدهای نامرتب مواجه شوید که عملکرد وبسایت شما را کاهش میدهد.
بنابراین، مگر اینکه در طراحی وب و کدنویسی به خوبی تبحر داشته باشید، بسیار توصیه میشود که از پشتیبانی حرفهای استفاده کنید که میتواند محتوای شما را تجزیه و تحلیل کند، کد شما را پاک کند و عناصر غیر ضروری را حذف کند تا یک رابط کاربری بهینهشده با کارایی بالا و سئو ایجاد کند. مجموعه سورسیو در این زمینه به شما کمک می کند برای دریافت مشاوره رایگان بر روی مشاوره رایگان سئو کلیک کنید.
چگونه تجربه کاربر(UX) بر عملکرد سئو تأثیر می گذارد؟
تجربه کاربر عمدتاً بر حصول اطمینان از اینکه بازدیدکننده به محض ورود به وبسایت شما، از آنچه پیدا میکند و سهولت در پیمایش در محتوای شما راضی است، متمرکز است. یک تجربه کاربری عالی باید همیشه هدف نهایی شما باشد زیرا تعیین می کند که آیا بازدیدکننده ای را حفظ می کنید و آیا آنها محصولات یا خدمات شما را می خرند یا خیر.
اگرچه به طور مستقیم با سئو مرتبط نیست، اما در واقعیت، تجربه کاربری می تواند به عملکرد وب سایت شما در موتورهای جستجو کمک کند.
امروزه موتورهای جستجو بسیار پیشرفته هستند، اما هنوز توانایی خواندن محتوای شما و ارزیابی آن را ندارند. تا حدی از معیارها به عنوان شاخص کیفیت وب سایت شما استفاده می کنند و بر اساس آن معیارها به شما رتبه بندی می دهند.
برخی از این معیارها ارتباط نزدیکی با تجربه کاربری دارند. به عنوان مثال، زمان صرف شده روی صفحات، نرخ پرش، بک لینک ها و موارد دیگر همگی در بهبود یا کاهش رتبه سئو شما نقش دارند. این معیارها همه به نحوه تعامل کاربران با وب سایت شما یا تجربه کاربری بستگی دارد.
چه چیزی به یک تجربه کاربری خوب و سئوی بهتر کمک می کند؟
متا تگ ها
شما باید با نحوه نمایش وب سایت خود در نتایج جستجو شروع کنید. هم عنوان متا و هم توضیحات متا خود را بهینه کنید تا کلیک را جلب کنید. اگر متا تگ های شما موثر نیستند و تنها با چند کلیک دریافت می کنند، موتورهای جستجو این داده ها را به عنوان شاخصی می خوانند که کاربران فکر نمی کنند محتوای شما ارزشمند است. بنابراین، مطمئن شوید که عنوان و توضیحات متا خود را شامل، KW اصلی میکنید، اما آن را جذاب و جذاب تر کنید و به کاربران دلیلی برای ورود به سایت خود بدهید.
عنوان و توضیحات هر دو جذاب هستند، مزایای عملی را پیش بینی می کنند و خواننده را در مورد محتوای این صفحه کنجکاو می کنند.
در عوض مورد بعدی مؤثر نیست. عنوان هیچ ارزشی برای خواننده نمیافزاید و توضیحات هیچ اشاره مفیدی در مورد محتوای صفحه نمیدهد. خواننده کنجکاو یا مشتاق خواندن مطالب نخواهد بود و روی لینک کلیک نمی کند. اگر اینطور باشد، بر سئوی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
نرخ پرش و لینک داخلی
هنگامی که کاربر وارد سایت شما شد، مطمئن شوید که تا حد امکان زمان خود را در آنجا سپری می کند. این را می توان در درجه اول با ایجاد محتوای ارزشمندی که نیازهای خاص بازدیدکنندگان شما را برطرف می کند به دست آورد.
علاوه بر این، شما باید یک استراتژی لینکسازی داخلی داشته باشید که بازدید کننده را به سمت محتوای اضافی در وب سایت خود هدایت کند. همه این موارد باعث افزایش زمان صرف شده در سایت شما و کاهش نرخ پرش به نفع کسب و کار و عملکرد سئو شما می شود.
لینک های ورودی
یکی دیگر از مزایای افزودن محتوای ارزشمند و منحصر به فرد به وب سایت شما این است که افراد دیگر به صفحات شما لینک می دهند زیرا آنها را جالب می دانند. بک لینک هایی که از این طریق به دست می آیند یکی از مهم ترین عوامل برای افزایش عملکرد سئو شما هستند و شما باید تا حد امکان به دنبال آن باشید.
سرعت
یکی دیگر از عوامل مهم در تجربه کاربری سرعت وب سایت شما است. یک وب سایت کند باعث دلسردی کاربران می شود و بلافاصله سایت را ترک می کنند و همانطور که در بالا توضیح داده شد مانع سئوی شما می شود.
علاوه بر بهینه سازی کد خود، برای افزایش سرعت وب سایت خود، باید تصاویر را بهینه کنید – در صورت بزرگ بودن اندازه آنها را کاهش دهید. علاوه بر این، از افزودن عناصر بیفایده، پاپآپها و افزونههایی که به تجربه کاربری کمک نمیکنند خودداری کنید و در عوض سرعت وبسایت خود را کاهش دهید.
نتیجه گیری
رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) هر دو عناصر مهمی برای موفقیت کسب و کار آنلاین شما هستند. شما باید مطمئن شوید که آنها بهینه شده اند تا تأثیر مثبتی بر سئوی شما داشته باشند. البته، پیدا کردن تنظیمات مناسب برای وب سایت شما همیشه ساده نیست. اغلب به آزمایش های زیادی، کسب بازخورد از کاربران و مهارت های فنی نیاز دارد.
مجموعه تخصصی سئو سورسیو، در این راه همراه شماست.
نقطه قوت ما توانایی ما در تجزیه و تحلیل مخاطبان خاص شما و انتخاب محتوای اصلی است. بر اساس آن، ما می توانیم بهترین رابط کاربری و تجربه کاربری را برای بازار خاص شما ایجاد کنیم.
اگر می خواهید عملکرد آنلاین خود را افزایش دهید، همین امروز با ما تماس بگیرید، ما در مسیر رسیدن به موفقیت کسب و کارتان همراه شماییم.
بدون دیدگاه